Jadłospis Przedszkole

Kliknij wybrany dzień tygodnia i zobacz szczegóły

ŚNIADANIE Ichleb słonecznikowy – 50g
masło – 5g (z mleka)
pasta twarogowa z rzodkiewką – 30g (ser twaróg – z mleka)
polędwica drobiowa – 25g
sałata – 5g
papryka żółta – 10g
herbata z cytryną dosładzana miodem – 200ml
ŚNIADANIE IIjabłko 50g
OBIADzupa jarzynowa z kaszą jaglaną – 250ml (bulion warzywny, włoszczyzna 130g, seler, kalafior, brokuły, fasolka żółta, brukselka, kasza jaglana 15g, przyprawy)
makaron – 30g (zawiera gluten)
jajko w sosie pomidorowym – 120g (jajko, bulion warzywny, koncentrat pomidorowy, przyprawy)
ogórki konserwowe – 80g
kompot z rabarbaru – 200ml
PODWIECZOREKpączki serowe – 60g (mąka pszenna, jajko, cukier waniliowy, twaróg waniliowy, soda oczyszczona)
winogrono – 100g
napój owocowy – 200ml
ŚNIADANIE Ibułka pszenna i graham – 50g
masło – 5g (z mleka)
ser żółty – 30g (z mleka)
ryba śledź w pomidorach – 20g
papryka czerwona – 10g
ogórek kiszony – 30g
kawa inka – 200ml (zawiera jęczmień, żyto)
ŚNIADANIE IIjabłko 50g
OBIADbulion drobiowy – 250ml (wywar drobiowy, włoszczyzna 130g, seler, przyprawy, makaron domowy – zawiera mąkę pszenną, jaja)
ziemniaki puree – 150g (ziemniaki, masło – z mleka, śmietana 18% tł. – z mleka, sól 2g)
gołąbki leniwe – 120g (kapusta biała, mięso mielone wieprzowe – 50g, ryż, sól, pieprz)
bukiet warzyw gotowanych na parze – 100g (kalafior, brukselka)
kompot agrestowy – 200ml
PODWIECZOREKshake malinowy – 200ml (zawiera jogurt naturalny – z mleka)
banan 1/2
chrupki kukurydziane – 7g
ŚNIADANIE Ichleb jęczmienny – 50g
masło – 5g (z mleka)
serek almette – 20g (z mleka)
kabanosy – 50g
pomidor – 20g
rukola – 3g
herbata miętowa – 200ml
ŚNIADANIE IIjabłko 50g
OBIADzupa krem z kalafiora – 250ml (włoszczyzna 130g, seler, ziemniaki 50g, kalafior 70g, przyprawy, śmietana 18% tł. – z mleka)
naleśniki z serkiem waniliowym – 180g (mąka pszenna, jaja, mleko, cukier waniliowy, serek waniliowy – zawiera twaróg – z mleka)
pomarańcza – 80g
kompot owocowy – 200ml
PODWIECZOREKbułka kawiorka – 50g (zawiera mąkę pszenną)
masło – 5g
dżem – 15g
ogórek zielony – 20g
kakao – 200ml (mleko 2% tł., kakao 1g, cukier 2g)
ŚNIADANIE Ibułka poznańska – 50g (zawiera mąkę pszenną)
masło – 5g (z mleka)
ser twarogowy kiri – 30g (z mleka)
polędwica sopocka – 25g
papryka czerwona – 10g
sałata – 5g
herbata rumiankowa – 200ml
ŚNIADANIE IIjabłko 50g
OBIADzupa pieczarkowa – 250ml (włoszczyzna 130g, seler, ziemniaki 50g, pieczarki 50g, przyprawy)
kasza jęczmienna – 30g
gulasz wieprzowy w sosie własnym – 120ml (karkówka 50g, cebula, mąka pszenna, majeranek, sól, pieprz)
buraki tarte gotowane – 100g
kompot wiśniowy – 200ml
PODWIECZOREKkaszka manna na mleku z sosem truskawkowym – 230g
gruszka – 60g
ŚNIADANIE Ipłatki kukurydziane na mleku – 250ml (mleko 2% tł., płatki kukurydziane 30g)
bułka mleczna z makiem – 50g (zawiera mąkę pszenną, jaja, mleko)
masło – 5g (z mleka)
ser żółty – 30g (z mleka)
powidła śliwkowe – 15g
pomidory koktajlowe – 20g
kiełki rzodkiewki – 3g
herbata z pokrzywy – 200ml
ŚNIADANIE IIjabłko 50g
OBIADzupa pomidorowa z ryżem – 250ml (bulion warzywny, włoszczyzna 130g, seler, ziele angielskie, sól 1g, pieprz, koncentrat pomidorowy, ryż – zawiera gluten)
ziemniaki puree – 150g (ziemniaki, masło – z mleka, śmietana 18% tł. – z mleka, sól 2g)
ryba gotowana – 50g (ryba miruna)
marchew tarta z ananasem – 100g
kompot malinowy – 200ml
PODWIECZOREKpierniki z własnego wypieku – 60g (mąka pszenna, masło – z mleka, mleko 2% tł., jaja, kakao, cynamon, przyprawa do piernika, cukier)
mandarynka – 60g
napój cytrynowy z miodem – 200ml
Wykaz alergenów na podstawie załącznika nr II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady(UE)nr1169/2011 z dnia 25 października 2011r. (Dz..U.UE.L 2011.304.18)
* wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką.
Uwaga: Dzieci bez ograniczeń mają udostępnioną wodę niegazowaną do picia podawaną w naczyniach jednorazowych.
* Menu może ulec zmianie, dokładny skład produktów wykorzystywanych do produkcji posiłków do wglądu w biurze.