Jadłospis Przedszkole

Kliknij wybrany dzień tygodnia i zobacz szczegóły

ŚNIADANIE Ichleb z ziarnami słonecznika – 50g (zawiera mąkę pszenną)
masło – 5g (z mleka)
serek łaciaty – 20g (z mleka)
polędwica drobiowa – 25g
kiełki rzodkiewki – 3g
papryka żółta – 10g
herbata rumiankowa – 250ml
ŚNIADANIE IIjabłko 50g
OBIADzupa kapuśniak z kaszą jaglaną – 250ml (włoszczyzna 130g, seler, ziemniaki 50g, kapusta kwaszona 30g, kasza jaglana 15g, przyprawy)
naleśniki z serkiem waniliowym – 180g (mąka pszenna, mleko, jaja, cukier waniliowy, serek waniliowy – zawiera twaróg z mleka)
pomarańcza – 60g
kompot z rabarbaru – 200ml
PODWIECZOREKkrążki drożdżowe – 80g (mleko 2% tł., mąka pszenna, jaja, drożdże, sól 1g)
słupki ogórka zielonego – 40g
napój miętowy – 200ml
ŚNIADANIE Ibułka pszenna i graham – 50g
masło – 5g (z mleka)
ser żółty – 30g (z mleka)
paprykarz szczeciński – 20g (ryba łosoś)
ogórek kiszony – 20g
papryka czerwona – 10g
herbata miętowa – 250ml
ŚNIADANIE IImarchew 40g
OBIADbulion drobiowy z natką pietruszki – 250ml (drób 30g, włoszczyzna 130g, seler, przyprawy, makaron domowy – zawiera mąkę pszenną,jaja)
zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami w sosie beszamelowym – 150g (filet z kurczaka 50g, makaron – zawiera gluten, papryka mix, cebula, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, oregano, mleko, mąka pszenna, masło – z mleka, ser żółty – z mleka)
kompot wiśniowy – 200ml
PODWIECZOREKgalaretka truskawkowa pod pierzynką śmietany – 200g (śmietana – 30% – z mleka)
brzoskwinia – 20g
kiwi – 30g
ŚNIADANIE Ipłatki kukurydziane z mlekiem – 250ml (mleko 2% tł., płatki kukurydziane 30g)
chleb pszennożytni – 50g
masło – 5g (z mleka)
pasta z białego sera z rzodkiewką – 30g (ser twaróg – z mleka)
rukola – 3g
dżem niskosłodzony – 15g
herbata z pokrzywy – 200ml
ŚNIADANIE IIjabłko 50g
OBIADżurek z ziemniakami – 250ml (włoszczyzna – 130g, żur suszony, jajka, przyprawy)
ryż na sypko – 35g (zawiera gluten)
pulpety gotowane w sosie pomidorowym – 150g (mięso mielone wieprzowe 50g, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, przyprawy)
ogórki kiszone – 80g
kompot owocowy – 200ml
PODWIECZOREKkawiorka – 50g (zawiera mąkę pszenną)
masło – 5g (z mleka)
pomidory koktajlowe – 20g
papryka żółta – 10g
herbata z cytryną – 200ml (cytryna 3g, cukier 2g)
ŚNIADANIE Ibułka pszenna – 50g
masło – 5g (z mleka)
sałatka makaronowa z ogórkiem w sosie jogurtowo majonezowym – 100g (makaron ryżowy – zawiera gluten, ogórek zielony, papryka mix, kukurydza, jogurt naturalny – z mleka, majonez – zawiera jaja)
polędwica sopocka – 25g
kakao – 200ml
ŚNIADANIE IIjabłko 50g
OBIADzupa grochowa – 250ml (włoszczyzna 130g, seler, ziemniaki 50g, groch łuskany 15g, przyprawy)
kluski kopytka – 150g (ziemniaki, mąka pszenna, jajko, sól)
gulasz wieprzowy w sosie własnym – 120ml (karkówka wieprzowa 50g, cebula, mąka pszenna, przyprawy)
marchew gotowana – 100g
kompot agrestowy – 200ml
PODWIECZOREKbudyń śmietankowy na mleku z sosem malinowym – 230g
żurawina – 3g
banan – 40g
ŚNIADANIE Ibułka wrocławska – 50g (zawiera mąkę pszenną)
masło – 5g (z mleka)
ser żółty – 30g (z mleka)
pasta jajeczna ze szczypiorkiem – 30g
pomidor – 20g
herbata z cytryną – 200ml (cytryna 3g, cukier 2g)
ŚNIADANIE IIjabłko 50g
OBIADzupa pomidorowa – 250ml (bulion warzywny, włoszczyzna 130g, seler, koncentrat pomidorowy, przyprawy, makaron – zawiera gluten)
ziemniaki puree – 150g (ziemniaki, masło – z mleka, śmietana 18% tł. – z mleka, sól 1g)
nuggetsy rybne – 60g (ryba miruna 50g, jajko, mąka pszenna, bułka tarta, olej rzepakowy 2%, sól)
surówka z kapusty pekińskiej – 100g (kapusta pekińska, marchew, kukurydza, zielona pietruszka, cytryna)
kompot owocowy – 200ml
PODWIECZOREKrogale z powidłami śliwkowymi – 80g (mąka pszenna, jaja, śmietana 18% tł. – z mleka, cukier waniliowy, masło – z mleka, powidła)
mleko – 200ml
Wykaz alergenów na podstawie załącznika nr II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady(UE)nr1169/2011 z dnia 25 października 2011r. (Dz..U.UE.L 2011.304.18)
* wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką.
Uwaga: Dzieci bez ograniczeń mają udostępnioną wodę niegazowaną do picia podawaną w naczyniach jednorazowych.
* Menu może ulec zmianie, dokładny skład produktów wykorzystywanych do produkcji posiłków do wglądu w biurze.