Jadłospis Przedszkole
Kliknij wybrany dzień tygodnia i zobacz szczegóły
ŚNIADANIE I | bułka poznańska – 50g ( zawiera mąkę pszenną ) masło – 5g ( z mleka ) serek łaciaty – 15g ( z mleka ) wątrobianka – 20g ogórek – 15g kiełki rzodkiewki – 3g herbata z cytryną dosładzana miodem – 200ml ( cytryna 3g, miód 2g ) |
ŚNIADANIE II | jabłko – 50g |
OBIAD | zupa krupnik – 250ml arbuz – 100g |
PODWIECZOREK | grzanki z masłem czosnkowym i bazylią słupki ogórka, papryka
|
ŚNIADANIE I | chleb wieloziarnisty – 50g masło – 5g ( z mleka ) jajecznica ze szczypiorkiem – 35g polędwica drobiowa – 20g papryka czerwona – 10g sałata – 3g herbata rumiankowa – 200ml |
ŚNIADANIE II | jabłko – 50g |
OBIAD | rosół drobiowy z makaronem – 250ml ( bulion drobiowy, włoszczyzna 130g, seler, ziele angielskie, liść laurowy, sól 1g, pieprz, natka pietruszki) makaron – zawiera mąkę pszenną, jaja ryż – 30g ( zawiera gluten ) potrawka z kurczaka w sosie śmietanowo – cytrynowym 150g ( filet z drobiu gotowany 60g, bulion drobiowy, masło-z mleka, mąka pszenna, cytryna, śmietana 18%tł – z mleka, przyprawy ) marchew gotowana – 100g kompot z rabarbaru – 200ml |
PODWIECZOREK | shake truskawkowy – 200g ( jogurt naturalny – z mleka, mleko 2%tł. ) banan – 1/2 |
ŚNIADANIE I | bułka pszenna i graham – 50g masło – 5g ( z mleka ) paprykarz szczeciński – 10g ( ryba łosoś ) ser żółty – 15g ( z mleka ) ogórek zielony – 15g pomidor – 10g mleko – 250ml |
ŚNIADANIE II | jabłko – 50g |
OBIAD | zupa fasolowa – 250ml
|
PODWIECZOREK | babeczki muffinki z warsztatów kulinarnych – 70g |
ŚNIADANIE I | bułka pszenna i graham – 50g masło – 5g ( z mleka ) sałatka makaronowa z ogórkiem w sosie jogurtowo – majonezowym 100g (makaron ryżowy-zawiera gluten, ogórek zielony, kukurydza, papryka kolorowa, pietruszka zielona, jogurt naturalny – z mleka, majonez – zawiera jaja, gorczycę ) polędwica sopocka – 25g kakao – 250ml ( mleko 2%tł, kakao 1g, cukier 2g ) |
ŚNIADANIE II | jabłko – 50g |
OBIAD | zupa krem z brukselki – 250ml |
PODWIECZOREK | galaretka z owocami – winogrono,borówka |
ŚNIADANIE I | płatki z miodem na mleku 230ml ( mleko 2%tł., płatki kukurydziane 30g ) chleb wieloziarnisty – 50g masło – 5g ( z mleka ) pasta z białego sera ( z mleka ) z rzodkiewką – 30g rukola – 3g herbata miętowa – 200ml |
ŚNIADANIE II | jabłko – 50g |
OBIAD | zupa pomidorowa z makaronem – 250ml (bulion warzywny, włoszczyzna 130g, seler, koncentrat pomidorowy 30%, przyprawy, makaron – zawiera gluten) ryba gotowana – 60g ( ryba miruna ) ziemniaki puree – 150g ( ziemniaki, masło – z mleka, śmietana 18%tł. – z mleka, sól 2g ) surówka z kapusty pekińskiej – 100g kompot z owoców leśnych -200ml |
PODWIECZOREK | wafle przekładane powidłami śliwkowymi – 25g ( zawiera mąkę pszenną ) arbuz – 50g napój cytrynowy – 200ml |
* wyrób własny, składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką.
Uwaga: Dzieci bez ograniczeń mają udostępnioną wodę niegazowaną do picia podawaną w naczyniach jednorazowych.
* Menu może ulec zmianie, dokładny skład produktów wykorzystywanych do produkcji posiłków do wglądu w biurze.