Rozwiń menu, które Cię interesuje:
Śniadanie:
DZIEŃ KROPKI . ZNAJDŹ KROPKI W NASZYM DZISIEJSZYM MENU Pieczywo pszenno-żytnie (gluten)
masło (mleko)
ser żółty ( mleko)
szynka z indyka , szynka chuda wieprzowa
pomidorki koktajlowe , sałata lodowa
herbata z pokrzywy
Drugie śniadanie:
ogórek zielony, rzodkiewka, marchew, papryka
Obiad:
I Zupa z fasolki szparagowej z ziemiankami (włoszczyzna 130g, wywar mięsny 25g, seler, ziemniaki 80 g, fasolka szparagowa 60g, przyprawy)
II Racuchy drożdżowe z cukrem (gluten, jaja)
jabłko, ananas
Koktajl owocowy (jogurt naturalny 100g mleko, truskawka, cukier waniliowy )
Podwieczorek:
Kaszka manna na mleku z sosem owocowym ( mleko, malina )
morela suszona
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa z jajkiem (twaróg półtłusty ,mleko, jaja, gorczyca)
szynka drobiowa
szpinak, papryka czerwona, kiełki
szklanka mleka (mleko)
Drugie śniadanie:
gruszka, seler naciowy, żurawina
Obiad:
I Rosół drobiowy z natką pietruszki (włoszczyzna 130g, seler, wywar mięsny 25 g, ziele ang., liście laurowe, por makaron 15 gluten, jaja, )
II Pyzy domowe z gulaszem wieprzowym w sosie ciemnym (cebula, majeranek, łopatka wieprzowa 60g, sól 2 g, pieprz, gluten)
kapusta kwaszona gotowane
kompot z agrestu
Podwieczorek:
Arbuz
pałki kukurydziane
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
ser żółty (mleko)
pasta drobiowa z ciecierzycą (filet z piersi kurczaka , jaja , gorczyca )
rukola, ogórek małosolny, pomidor
herbata rumiankowa, kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
jabłko, kalarepa, nektaryna
Obiad:
I Zupa krupnik z kaszą pęczak (włoszczyzna 130g, seler, wywar mięsny 25g, kasza pęczak 15 g gluten, ziemniaki 70g,przyprawy)
II Ziemniaki puree (mleko)
Pałki z kurczaka z pieca (filet z pałki z kurczaka 60g, przyprawy)
Surówka z kapusty modrej z kukurydzą , Mizeria (jogurt naturalny mleko, ogórek zielony, koper, przyprawy)
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
Deser do samodzielnego skomponowania przez dzieci (jogurt naturalny 100g mleko, galaretka owocowa, granola, mandarynka, wafle tortowe)
Śniadanie:
Pieczywo pszenno-żytnie (gluten)
masło (mleko)
sałatka grecka (sałata lodowa, ogórek zielony, pomidor, papryka kolorowa, przyprawy)
schab w ziołach
ser mozzarella (mleko)
kakao (mleko)/herbata z pokrzywy
Drugie śniadanie:
kalafior gotowany al dante z dipem jogurtowym (mleko), rzodkiewka
Obiad:
I Zupa zabielana z zielonego groszku z ziemniakami (włoszczyzna 130 g, seler, wywar mięsny 25g, groszek zielony 70 g, ziemniaki 60g, przyprawy, śmietana 18 % mleko)
II Łazanki z mięsem i kapustą (łopatka wieprzowa 60g, kapusta kwaszona , makaron 40g gluten, jaja, sól 2 g, przyprawy)
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Zupa mleczna z płatkami owsianymi (mleko 150ml, płatki 10g gluten )
gruszka
Śniadanie:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (płatki 15g, mleko 160ml)
Pieczywo pszenne (gluten )
masło (mleko)
pasta twarogowa z miodem i borówkami (twaróg półtłusty mleko, borówki , miód)
morele suszone, ogórek zielony, papryka żółta
herbata z cytryną
Drugie śniadanie:
banan
Obiad:
I Zupa koperkowa z ryżem ( włoszczyzna 130g, seler, wywar mięsny 25g, ryż 15 g, koper)
II Ziemniaki puree (mleko)
Pulpeciki rybne w sosie śmietanowo -porowym (ryba 60g, jaja, gluten, śmietaną 18 % mleko)
Bukiet surówek, Marchewka karotka gotowana na parze
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Babka z własnego wypieku (jaja , mleko, gluten)
Nektaryna
Kawa inka na mleku ( mleko)
Śniadanie:
DZIEŃ KROPKI / ZNAJDŹ KROPKI W NASZYM DZISIEJSZYM MENU Pieczywo pszenno-żytnie (gluten)
masło (mleko)
ser żółty ( mleko)
szynka z indyka ,szynka chuda wieprzowa
pomidorki koktajlowe, sałata lodowa
herbata z pokrzywy
Drugie śniadanie:
ogórek zielony, rzodkiewka, marchew, papryka
Obiad:
I Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami (włoszczyzna 70g , wywar mięsny 16g, seler, ziemniaki 60g, fasolka szparagowa 40g, przyprawy)
II Racuchy drożdżowe z cukrem (gluten, jaja)
jabłko, ananas
Koktajl owocowy (jogurt naturalny 100g , mleko, truskawka , cukier waniliowy)
Podwieczorek:
Kaszka manna na mleku z sosem owocowym( mleko, malina)
morela suszona
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa z jajkiem (twaróg półtłusty , mleko, jaja, gorczyca )
szynk drobiowa
szpinak, papryka czerwona, kiełki
szklanka mleka (mleko )
Drugie śniadanie:
gruszka , seler naciowy, żurawina
Obiad:
I Rosół drobiowy z natką pietruszki (włoszczyzna 70g, seler, wywar z drobiu 16g, ziele ang., liście laurowe, por, makaron 10 g gluten , jaja )
II Pyzy domowe z gulaszem wieprzowy w sosie ciemnym (cebula,majeranek, łopatka wieprzowa 40g sól 1 g, pieprz, gluten )
kapusta kwaszona gotowana
kompot z agrestu
Podwieczorek:
Arbuz
pałki kukurydziane
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
ser żółty ( mleko)
pasta drobiowa z ciecierzycą (filet z piersi kurczaka , jaja, gorczyca)
rukola, ogórek małosolny, pomidor
herbata rumiankowa , kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
jabłko, kalarepa, nektaryna
Obiad:
I Zupa krupnik z kaszą pęczak (włoszczyzna 70, seler, wywar mięsny 16g, kasza pęczak 10g gluten, ziemniaki 60g, przyprawy)
II Ziemniaki puree (mleko)
Kotlecik drobiowy w płatkach kukurydzianych z pieca ( filet z piersi kurczaka, jaja, gluten)
Surówka z kapusty modrej z kukurydzą , mizeria (jogurt naturalny mleko, ogórek zielony , koper, przyprawy)
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
Deser do samodzielnego skomponowania przez dzieci ( jogurt naturalny 100g mleko, galaretka owocowa , granola, mandarynka, wafle tortowe)
Śniadanie:
Pieczywo pszenno- żytnie (gluten)
masło (mleko)
sałatka grecka (sałata lodowa, ogórek zielony, pomidor, papryka kolorowa, przyprawy0
schab w ziołach
ser mozzarella (mleko)
kakao (mleko)/herbata z pokrzywy
Drugie śniadanie:
kalafior gotowany al dante z dipem jogurtowym (mleko), rzodkiewka
Obiad:
I Zupa zabielana z zielonego groszku z ziemniakami (włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16 g, groszek zielony 70g, ziemniaki 60g,przyprawy, śmietaną 18 % mleko)
Łazanki z mięsem i kapustą (łopatka wieprzowa 30g, kapusta kwaszona, makaron 20 g gluten ,jaja, sól 1 g, przyprawy)
Kompot z wiśni
Podwieczorek:
Zupa mleczna z płatkami owsianymi (mleko 150ml, płatki 10g gluten)
gruszka
Śniadanie:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi ( płatki 10 g, mleko 160 ml)
Pieczywo pszenne(gluten )
masło (mleko)
pasta twarogowa z miodem i borówkami (twaróg półtłusty mleko, borówki, miód)
morele suszone, ogórek zielony , papryka żółta
herbata z cytryną
Drugie śniadanie:
banan
Obiad:
I Zupa koperkowa z ryżem (włoszczyzna 70, seler, wywar mięsny 16g, ryż 10g, koper )
II Ziemniaki puree (mleko)
Pulpeciki rybne w sosie śmietanowo -porowym ( ryba 30g, jaja, gluten, śmietana 18 % mleko)
Bukiet surówek /marchewka karotka gotowana na parze
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Babka z własnego wypieku (jaja, mleko, gluten)
Nektaryna
Kawa inka na mleku (mleko)