Rozwiń menu, które Cię interesuje:
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
ser żółty ( mleko)
szynka z indyka, szynka chuda wieprzowa
pomidor, mix sałat
kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
jabłko, marchew, seler naciowy
Obiad:
I Zupa zabielana ogórkowa z ziemniakami (włoszczyzna 130 g, wywar mięsny 25 g, seler, ogórek kiszony 70 g, ziemniaki 80 g, sól 2 g, pieprz, śmietana 18% mleko)
II Naleśniki ze serem (gluten, jaja, twaróg półtłusty mleko , cukier waniliowy )
pomarańcza, żurawina
kompot z agrestu
Podwieczorek:
Bagietka z masełkiem (gluten, mleko)
pasta rybna (ryba , przyprawy )
rukola, papryka kolorowa
herbata z pokrzywy
Śniadanie:
Pieczywo pszenno – żytnie (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa ze szczypiorkiem (twaróg półtłusty mleko)
szynka drobiowa, schab w ziołach
papryka żółta , roszponka, rzodkiewka
herbata z cytryną
Drugie śniadanie:
gruszka, kalarepa, morela suszona
Obiad:
I Rosół drobiowy z natką pietruszki (wywar mięsny 25g, włoszczyzna 130g, seler, ziele ang., liście laurowe, sól 2 g, por , makaron 20g gluten, jaja)
II Ziemniaki puree (mleko)
jajko sadzone (jaja)
mizeria (ogórek zielony, jogurt naturalny mleko, koper, przyprawy)
marchew karotka gotowana na parze
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (płatki 20g, mleko 150ml)
banan
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
sałatka jarzynowa (jaja, seler, gorczyca)
parówki cielęce na ciepło
kakao (mleko)
Drugie śniadanie:
papryka kolorowa, mandarynka
Obiad:
I Zupa krupnik z kaszą jęczmienną (włoszczyzna 130g, seler, wywar mięsny 25g, kasza jęczmienna 15 g gluten, ziemniaki 60g, przyprawy)
II Kluski Kopytka (ziemniaki, mąka gluten, jaja, sól 2 g)
Gulasz wieprzowy w sosie ciemnym (łopatka wieprzowa 65g, cebula majeranek, sól 2g , pieprz , gluten)
Kapusta biała gotowana
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Kisiel owocowy (truskawkowy)
wafle ryżowe
jabłko
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
ser żółty (mleko)
pasta drobiowa z ciecierzycą (filet z piersi kurczaka, jaja, gorczyca)
rukola, papryka czerwona, kiełki
herbata rumiankowa
Drugie śniadanie:
Brokuł gotowany al dante z dipem jogurtowym (mleko), rzodkiewka
Obiad:
I Zupa z białych warzyw z ziemniakami(włoszczyzna 130 , wywar mięsny 25g, seler, ziemniaki 60g, kalafior 70g, śmietana 18 % mleko)
II Gołąbki leniwe w sosie pomidorowym z bazylią ( ryż 40g, łopatka wieprzowa 6o g, kapusta włoska, koncentrat pomidorowy, przyprawy, ziemniaki , mleko, gluten)
Surówka szwedzka
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Deser do samodzielnego skomponowania przez dzieci
( jogurt naturalny 100g mleko, biszkopt zielony , szpinak , gluten , jaja, mleko , owoce, galaretka agrestowa, galaretka wiśniowa)
Śniadanie:
Zupa mleczna z płatkami ryżowymi (płatki 20g, mleko 180ml )
Pieczywo pszenno – żytnie (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa (twaróg półtłusty mleko, jogurt naturalny mleko, truskawka )
konfitura wiśniowa
ogórek zielony, pomidor, awokado
herbata z cytryną
Drugie śniadanie:
brzoskwinia, marchew, ananas
Obiad:
Zupa owocowa z muszelkami (makaron 25g, gluten, jaja, wiśnie 60 g, truskawka 60g , gluten)
II Pulpeciki rybne z pieca z kaszą pęczak w sosie śmietanowo – porowym (ryba 60g, kasza pęczak 40g gluten , por, śmietana 18 % mleko )
Surówka z kapusty kiszonej
kompot z jabłek
Podwieczorek:
Krążki drożdżowe z własnego wypieku (gluten, jaja, mleko)
Arbuz, borówka
kawa inka na mleku (mleko)
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
ser żółty ( mleko)
szynka z indyka, szynka chuda wieprzowa
pomidor, mix sałat
kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
jabłko, marchew, seler naciowy
Obiad:
I Zupa zabielana ogórkowa z ziemniakami (włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16g, ogórek kiszony 50g, ziemniaki 70g, sól 1 g, pieprz, śmietana 18 % mleko)
II Naleśniki ze serem (gluten, jaja, twaróg półtłusty mleko, cukier waniliowy )
pomarańcza, żurawina
kompot z agrestu
Podwieczorek:
Bagietka z masełkiem (gluten, mleko)
pasta rybna (ryba, przyprawy)
rukola, papryka kolorowa
herbata z pokrzywy
Śniadanie:
Pieczywo pszenno – żytnie (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa ze szczypiorkiem (twaróg półtłusty mleko)
szynka drobiowa, schab w ziołach
papryka żółta, roszponka, rzodkiewka
herbata z cytryną
Drugie śniadanie:
gruszka , kalarepa, morela suszona
Obiad:
I Rosół drobiowy z natką pietruszki ( wywar mięsny 16g, włoszczyzna 70g, seler, ziele ang., liście laurowe, sól 1 g, por, makaron 10 g gluten, jaja )
II Ziemniaki puree (mleko)
jajko sadzone (jaja)
mizeria (ogórek zielony, jogurt naturalny mleko, koper, przyprawy)
marchew karotka gotowana na parze
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (płatki 10g, mleko 160ml)
banan
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
sałatka jarzynowa (seler, jaja, gorczyca)
parówki cielęce na ciepło
kakao (mleko)
Drugie śniadanie:
papryka kolorowa, mandarynka
Obiad:
I Zupa krupnik z kaszą jęczmienną (włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16g, kasza jęczmienna 10g gluten, ziemniaki 40g, przyprawy)
II Kluski Kopytka (ziemniaki , mąka gluten, jaja, sól 1 g)
Gulasz wieprzowy w sosie ciemnym (łopatka wieprzowa 45g, cebula, majeranek, sól 1g, pieprz, gluten)
Kapusta biała gotowana
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Kisiel owocowy (truskawkowy)
wafle ryżowe
jabłko
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
ser żółty (mleko)
pasta drobiowa z ciecierzycą (filet z piersi kurczaka , jaja, gorczyca)
rukola, papryka czerwona, kiełki
herbata rumiankowa
Drugie śniadanie:
Brokuł gotowany al dante z dipem jogurtowym (mleko), rzodkiewka
Obiad:
I Zupa z białych warzyw z ziemniakami (włoszczyzna 70 g, wywar mięsny 16g, seler, ziemniaki 50 g, kalafior 60g, śmietana 18% mleko)
II Gołąbki leniwe w sosie pomidorowym z bazylią i ziemniakami ( ryż 20 g, łopatka wieprzowa 45 g, kapusta włoska, koncentrat pomidorowy, przyprawy, ziemniaki, mleko, gluten)
Surówka szwedzka
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Deser do samodzielnego skomponowania przez dzieci
( jogurt naturalny mleko, zielony biszkopt szpinak, gluten , jaja , mleko , owoce, galaretka agrestowa, wiśniowa)
Śniadanie:
Zupa mleczna z płatkami ryżowymi (płatki 10g, mleko 170ml)
Pieczywo pszenno -zbytnie (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa (twaróg półtłusty mleko, jogurt naturalny mleko, truskawka )
konfitura wiśniowa
ogórek zielony, pomidor, awokado
herbata z cytryną
Drugie śniadanie:
brzoskwinia, marchew, ananas
Obiad:
I Zupa owocowa z muszelkami (makaron 10g gluten, jaja, wiśnie 50g, truskawka 40g , gluten)
II Pulpeciki rybne z pieca z kaszą pęczak w sosie śmietanowo -porowym (ryba 30g, kasza pęczak 20g gluten , por, śmietana 18 % mleko)
Surówka z kapusty kiszonej
kompot z jabłek
Podwieczorek:
Krążki drożdżowe z własnego wypieku (gluten, jaja, mleko)
arbuz, borówka
kawa inka na mleku (mleko)