Rozwiń menu, które Cię interesuje:
Śniadanie:
Pieczywo pszenno-żytnie (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa z rzodkiewką (twaróg półtłusty mleko)
szynka chuda wieprzowa, szynka z indyka
pomidor, mix sałat
szklanka mleka (mleko)
Drugie śniadanie:
jabłko , żurawina
Obiad:
I Zupa krupnik z kaszą jaglaną (włoszczyzna 130 g, seler, wywar mięsny 25 g, kasza jaglana 15 g, ziemniaki 80g,przyprawy)
II Makaron pszenno – jajeczny z sosem bolognese (łopatka wieprzowa 60 g, koncentrat pomidorowy , przyprawy, makaron 40 g gluten, jaja)
ogórek kiszony
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
bagietka z masełkiem (gluten, mleko)
Jajko gotowane na twardo ze szczypiorkiem (jaja)
roszponka, papryka czerwona
herbata rumiankowa
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
ser żółty( mleko)
pasta rybna (ryba, przyprawy)
szynka drobiowa
papryka żółta, rukola
herbata miętowa /kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
ogórek zielony, gruszka, seler naciowy
Obiad:
I Zupa zabielana z zielonego groszku z ziemniakami (włoszczyzn 130g, seler, wywar mięsny 25g, groszek zielony 70g, ziemniaki 80g, przyprawy, śmietana 18 % mleko)
II Ryż na mleku zapiekany z jabłkiem prażonym i cynamonem ( ryż 40g, mleko)
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (płatki 20 g, mleko 150ml)
banan
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
sałatka z pomidora i ogórka kiszonego (jogurt naturalny mleko, pomidor, ogórek kiszony, przyprawy)
ser mozzarella (mleko)
pasta drobiowa z ciecierzycą (filet z piersi kurczaka , gorczyca, jaja)
herbata z cytryną
Drugie śniadanie:
Brokuły gotowane al dante, pomarańcza
Obiad:
I Zupa kapuśniak z ziemniakami ( włoszczyzna 130g , seler, wywar mięsny 25g, ziemniaki 80g , kapusta biała 50 g, przyprawy)
II Kasza pęczak z bitkami wieprzowymi z marchewką w sosie własnym ( kasza pęczak 40g gluten, łopatka wieprzowa 60g, cebula, marchew 80g, przyprawy, gluten)
kompot z agrestu
Podwieczorek:
Ciasto Kubuś z własnego wypieku (gluten, jaja, mleko)
śliwka
szklanka mleka (mleko)
Śniadanie:
Pieczywo pszenno-żytnie (gluten)
masło (mleko)
sałatka makaronowa z ogórkiem zielonym (ogórek zielony, makaron ryżowy 15g, gluten , jaja, papryka kolorowa, jogurt naturalny mleko, majonez, gorczyca, jaja)
schab ziołach
kakao (mleko)
Drugie śniadanie:
Jabłko, brzoskwinia, kalarepa
Obiad:
I Zupa barszcz czerwony z muszelkami ( bulion warzywno-drobiowy 130g/25g, seler, buraki czerwone 60g, makaron 20g gluten , jaja, sól 2 g)
II Ziemniaki puree (mleko)
Kotlecik drobiowy z pieca w płatkach kukurydzianych (filet z piersi kurczaka 60g, gluten, jaja)
Surówka z kapusty włoskiej z koperkiem/kalafior gotowany na parze
kompot ze śliwek
Podwieczorek:
Galaretka owocowa (wiśniowa)
mandarynka
wafle tortowe
Śniadanie:
Zupa mleczna z kaszą manną (gluten, mleko 150 ml)
Pieczywo mieszane ( gluten )
masło (mleko)
jajecznica ze szczypiorkiem (jaja)
ser żółty (mleko)
szpinak, pomidor, kiełki
herbata malinowa
Drugie śniadanie:
papryka kolorowa, ogórek zielony, rzodkiewka
Obiad:
I Zupa krem z dyni ( włoszczyzna 130g ,ziemniaki 80g, dynia 100g, papryka czerwona , śmietana 18 % mleko, pestki dyni )
II Pierogi leniwe (mleko, jaja, gluten) z sosem owocowym
kiwi, borówka
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Shake owocowy (jogurt naturalny 100 g mleko, kefir mleko, truskawka)
gruszka
pałki kukurydziane
Śniadanie:
Pieczywo pszenno-żytnie (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa z rzodkiewką (twaróg półtłusty mleko)
szynka chuda wieprzowa, szynka z indyka
pomidor, mix sałat
szklanka mleka (mleko)
Drugie śniadanie:
jabłko, żurawina
Obiad:
I Zupa krupnik z kaszą jaglaną ( włoszczyzna 70 g, seler, wywar mięsny 16g, kasza jaglana 10g, ziemniaki 60g, przyprawy)
II Makaron pszenno – jajeczny z sosem bolognese (łopatka wieprzowa 40g, koncentrat pomidorowy, przyprawy, makaron 20g gluten, jaja)
ogórek kiszony
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
Bagietka z masełkiem (gluten, mleko)
jajko gotowane na twardo ze szczypiorkiem (jaja)
roszponka, papryka czerwona
herbata rumiankowa
Śniadanie:
Pieczywo mieszane( gluten)
masło (mleko)
ser żółty ( mleko)
pasta rybna (ryba , przyprawy)
szynka drobiowa
papryka żółta , rukola
herbata miętowa /kawa inka na mleku (mleko)
Drugie śniadanie:
ogórek zielony, gruszka, seler naciowy
Obiad:
I Zupa zabielana z zielonego groszku z ziemniakami (włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16 g, groszek zielony 70g, ziemniaki 60 g, przyprawy, śmietana 18 % mleko)
II Ryż na mleku zapiekany z jabłkiem prażonym i cynamonem (ryż 20 g, mleko)
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi ( płatki 10g, 150 ml mleko)
banan
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
sałatka z pomidora i ogórka kiszonego ( jogurt naturalny mleko, pomidor, ogórek kiszony, przyprawy))
ser mozzarella (mleko)
pasta drobiowa z ciecierzycą (filet z piersi kurczaka ,jaja, gorczyca )
herbata z cytryną
Drugie śniadanie:
Brokuły gotowane al dante, pomarańcza
Obiad:
I Zupa kapuśniak z ziemniakami ( włoszczyzna 70 g, seler, wywar mięsny 16 g, ziemniaki 60 g, kapusta biała 50 g, przyprawy)
II Kasza pęczak z bitkami wieprzowymi z marchewką w sosie własnym (kasza pęczak 10g, gluten, łopatka wieprzowa 30g, cebula, marchew, przyprawy, gluten)
kompot z agrestu
Podwieczorek:
Ciasto Kubuś z własnego wypieku (gluten, jaja, mleko)
śliwka
szklanka mleka (mleko)
Śniadanie:
Pieczywo pszenno- żytnie (gluten)
masło (mleko)
sałatka makaronowa z ogórkiem zielonym (ogórek zielony, makaron ryżowy 15g, gluten, jaja, papryka kolorowa, jogurt naturalny mleko, majonez gorczyca , jaja)
schab w ziołach
kakao (mleko)
Drugie śniadanie:
jabłko, brzoskwinia, kalarepa
Obiad:
I Zupa barszcz czerwony z muszelkami (bulion warzywno -drobiowy 70g/16g , seler, buraki czerwone 60g, makaron 20 g gluten jaja, sól 1 g)
II Ziemniaki puree (mleko)
Kotlecik drobiowy z pieca w płatkach kukurydzianych (filet z piersi kurczaka 30g, gluten, jaja)
surówka z kapusty włoskiej z koperkiem /kalafior gotowany na parze
Kompot ze śliwek
Podwieczorek:
Galaretka owocowa (wiśnia)
mandarynka
wafle tortowe
Śniadanie:
Zupa mleczna z kaszą manną (gluten, mleko 150 ml)
Pieczywo mieszane (gluten )
masło (mleko)
jajecznica ze szczypiorkiem (jaja)
ser żółty (mleko)
szpinak, pomidor, kiełki
herbata malinowa
Drugie śniadanie:
papryka kolorowa, ogórek zielony, rzodkiewka
Obiad:
I Zupa krem z dyni ( włoszczyzna 70g, ziemniaki 50 g, dynia 60g, papryka czerwona ,śmietana 18% mleko, pestki dyni)
II Pierogi leniwe (mleko, jaja, gluten) z sosem owocowym (malina)
kiwi, borówka
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Shake owocowy (jogurt naturalny 100 g mleko , kefir mleko, truskawka )
gruszka
pałki kukurydziane
