Rozwiń menu, które Cię interesuje:
Śniadanie:
Pieczywo pszenno-żytnie (gluten)
masło (mleko)
jajecznica ze szczypiorkiem (jaja)
szynka chuda wieprzowa
mix sałat, pomidor,
kakao (mleko)
Drugie śniadanie:
jabłko, papryka czerwona, pestki dyni
Obiad:
I Zupa krupnik z kaszą jęczmienną ( włoszczyzna 130g, seler , wywar mięsny 25g, ziemniaki 60g, kasza jęczmienna gluten 20 g , przyprawy)
Eskalopki wieprzowe z makaronem pszenno – jajecznym w sosie pomidorowym z bazylią (łopatka wieprzowa 65g, koncentrat pomidorowy , przyprawy, makaron 40g gluten, jaja)
ogórek kiszony
kompot z agrestu
Podwieczorek:
Kaszka manna z sosem owocowym ( truskawka, mleko)
rodzynka
Śniadanie:
Zupa mleczna z płatkami owsianymi (płatki 20g, mleko 200ml)
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa z awokado (twaróg półtłusty mleko, awokado , przyprawy )
szyneczka z indyka
rzodkiewka, rukola, kiełki
herbata malinowa
Drugie śniadanie:
banan, żurawina
Obiad:
I Rosół drobiowy z natką pietruszki (wywar drobiowy 25g, włoszczyzna 140g, seler, ziele ang., liście laurowe, sól 2 g, makaron 20g gluten , jaja)
I Potrawka drobiowa z ryżem parabolicznym w sosie śmietanowo – cytrynowym ( ryz 40g, filet z piersi z kurczaka 60g, mleko, gluten )
marchewka gotowana na parze
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
mandarynka, kiwi, wafle tortowe
napój miętowy
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
sałatka jarzynowa
schab w ziołach
kawa inka na mleku (mleko )/herbata z pokrzywy
Drugie śniadanie:
ogórek zielony , papryka kolorowa
Obiad:
I Zupa krem z zielonych warzyw z ziemniakami ( włoszczyzna 140g, wywar mięsny 25 g, seler , ziemniaki 70g szpinak 40g, fasolka szparagowa 60g, brokuł 60g, brukselka 40g, przyprawy)
II Gulasz wieprzowy duszony w sosie własnym z kaszą jęczmienną (cebula, majeranek, kasza jęczmienna gluten 40g, łopatka wieprzowa 60g, sól 2 g, pieprz gluten)
buraki gotowane z cebulką
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (płatki 20g, mleko 190ml)
brzoskwinia
Śniadanie:
Pieczywo pszenno – żytnie (gluten)
masło (mleko)
sałatka grecka (sałata lodowa, ogórek zielony, pomidor, papryka, cebula, natka pietruszki , przyprawy)
ser mozzarella (mleko)
szyneczka drobiowa
herbata z cytryną
Drugie śniadanie:
pomarańcza/melon/grapefruit
Obiad:
I Zupa koperkowa z muszelkami (włoszczyzna 140 g, wywar mięsny 25 g, makaron 20 g jaja, gluten , koper, przyprawy)
II Ziemniaki puree (mleko)
Ryba w cieście (ryba 60g, jaja, gluten)
Surówka z kapusty pekińskiej
kompot z jabłek
Podwieczorek:
Bagietka z masełkiem (gluten , mleko)
jajko gotowane na twardo ze szczypiorkiem (jaja)
pasta z zielonego groszku (groszek zielony, przyprawy , gorczyca)
ogórek kiszony, sałata masłowa, rzodkiewka
kawa inka na mleku (mleko)
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
ser żółty (mleko)
konfitura truskawkowa
pomidor , roszponka
szklanka mleka (mleko) / herbata rumiankowa
Drugie śniadanie:
kiwi , jabłko, seler naciowy
Obiad:
I Zupa Ryżanka (bulion warzywno-drobiowy 140g/25g, cebula, por, seler, natka pietruszki, ryż , gluten)
II Pierogi ze serem (twaróg półtłusty mleko, jaja, gluten)
surówka z marchewki i ananasa
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Koktajl owocowy (jogurt naturalny 100g mleko , malina)
Ciasteczka w kształcie serc z własnego wypieku ( gluten, jaja, mleko)
Śniadanie:
Pieczywo pszenno- żytnie (gluten)
masło (mleko)
jajecznica ze szczypiorkiem (jaja)
szynka chuda wieprzowa
mix sałat, pomidor,
kakao (mleko)
Drugie śniadanie:
jabłko , papryka czerwona, pestki dyni
Obiad:
I Zupa krupnik z kaszą jęczmienną (włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16 g, ziemniaki 50g, kasza jęczmienna gluten 15 g, przyprawy)
II Eskalopki wieprzowe z makaronem pszenno -jajecznym w sosie pomidorowym z bazylią(łopatka wieprzowa 35g, koncentrat pomidorowy, przyprawy , makaron 20g gluten, jaja,)
ogórek kiszony
kompot z agrestu
Podwieczorek:
Kaszka manna z sosem owocowym (truskawka, mleko)
rodzynki
Śniadanie:
Zupa mleczna z płatkami owsianymi (płatki 10g, mleko 210ml )
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa z awokado (twaróg półtłusty mleko ,awokado, przyprawy)
szyneczka z indyka
rzodkiewka, rukola, kiełki
herbata malinowa
Drugie śniadanie:
banan, żurawina
Obiad:
I Rosół drobiowy z natką pietruszki ( wywar drobiowy 16g, włoszczyzna 70g, seler, ziele ang., liście laurowe, sól 1g, makaron 10g gluten , jaja)
II Potrawka drobiowa z ryżem parabolicznym w sosie śmietanowo – cytrynowym (ryż 20g, filet z piersi z kurczaka 35g, mleko, gluten)
marchewka karotka gotowana na parze
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
mandarynka , kiwi, wafle tortowe
napój miętowy
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
sałatka jarzynowa (seler, jaja, gorczyca)
schab w ziołach
kawa inka na mleku (mleko)/herbata z pokrzywy
Drugie śniadanie:
ogórek zielony, papryka kolorowa
Obiad:
I Zupa krem z zielonych warzyw z ziemniakami (włoszczyzna 70g, wywar mięsny 16g, seler, ziemniaki 60 g, szpinak 40 g, fasolka szparagowa 40g, brokuł 40 g, brukselka 40 g, przyprawy)
II Gulasz wieprzowy duszony w sosie własnym z kaszą jęczmienną (cebula, majeranek, kasza jęczmienna 20g gluten, łopatka wieprzowa 35g, sól 1g, pieprz, gluten)
buraki gotowane z cebulką
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Zupa mleczna z płatkami (płatki 10g, mleko 190ml )
Brzoskwinia
Śniadanie:
Pieczywo pszenno -żytnie (gluten)
masło (mleko)
sałatka grecka (sałata lodowa, ogórek zielony, pomidor, papryka, cebula, natka pietruszki, przyprawy)
ser mozzarella (mleko)
szyneczka drobiowa
herbata z cytryna
Drugie śniadanie:
pomarańcza
Obiad:
I Zupa koperkowa z muszelkami (włoszczyzna 70g, seler, wywar mięsny 16g, makaron 15g, gluten , jaja, koper, przyprawy)
II Ziemniaki puree (mleko)
Ryba w cieście (ryba 35g , gluten, jaja)
Surówka z kapusty pekińskiej
kompot z jabłek
Podwieczorek:
Bagietka z masełkiem (gluten , mleko)
jajko gotowane na twardo ze szczypiorkiem (jaja )
pasta z zielonego groszku (groszek zielony , przyprawy, gorczyca)
ogórek kiszony, sałata masłowa, rzodkiewka
kawa inka na mleku (mleko)
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten )
masło ( mleko)
ser żółty ( mleko)
konfitura truskawkowa
pomidor , roszponka
szklanka mleka (mleko) / herbata rumiankowa
Drugie śniadanie:
kiwi , jabłko, seler naciowy
Obiad:
I Zupa Ryżanka (bulion warzywno-mięsny 70g/16g , cebula, por, seler, natka pietruszki , ryż , gluten)
Pierogi ze serem (twaróg półtłusty mleko, jaja, gluten)
surówka z marchewki i ananasa
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Koktajl owocowy ( jogurt naturalny 100g, mleko, malina)
Ciasteczka w kształcie serc z własnego wypieku (gluten, jaja, mleko)
Ważne dokumenty do pobrania

Standardy ochrony małoletnich

Galeria

Zapisz dziecko do naszej placówki

Dane kontaktowe:

Adres siedziby
- ul. Prusa 35, 64-100 Leszno (obok liceum nr II)

Telefon kontaktowy
- +48 512 727 614

Adres e-mail
- sekretariat@kolorowy-swiat.pl