Rozwiń menu, które Cię interesuje:
Śniadanie:
Zupa mleczna z płatkami ryżowymi (płatki 10 g, mleko 210 ml)
Pieczywo pszenno -żytnie (gluten)
masło (mleko)
ser żółty ( mleko)
szyneczka drobiowa
papryka żółta , roszponka
herbata z pokrzywy
Drugie śniadanie:
papryka czerwona, ananas, melon
Obiad:
I Zupa kapuśniak z ziemniakami (włoszczyzna 130g seler, kapusta kiszona 80 g, ziemniaki 60g, przyprawy)
II Naleśniki ze serem (gluten , jaja, serek waniliowy mleko , twaróg półtłusty mleko, cukier waniliowy)
pomarańcza
kompot z agrestu
Podwieczorek:
Bagietka z masełkiem (gluten, mleko)
ryba w sosie pomidorowym (ryba 20 g, przyprawy)
ogórek kiszony, pomidorki koktajlowe
napój miętowy z miodem i cytryną
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa ze szczypiorkiem (twaróg półtłusty mleko)
szyneczka chuda wieprzowa
rukola, ogórek zielony, rzodkiewka
szklanka mleka (mleko)
Drugie śniadanie:
gruszka
Obiad:
I Rosół drobiowy z natką pietruszki (wywar drobiowy 25g, włoszczyzna 130g, seler , ziele ang., liście laurowe , sól 2 g , por, makaron 20 g gluten , jaja )
II Potrawka drobiowa z ryżem parabolicznym w sosie śmietanowo -cytrynowym (ryż 40 g, filet z piersi kurczaka 60 g, mleko, gluten )
marchewka karotka gotowana na parze
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Shake truskawkowy (jogurt naturalny 100 g mleko, truskawka)
pałki kukurydziane
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
sałatka jarzynowa (jaja, seler, gorczyca)
parówki cielęce
kakao (mleko)
Drugie śniadanie:
mandarynka
Obiad:
I Zupa gulaszowa z ziemniakami (bulion warzywny 130g, seler, papryka kolorowa 70g, ziemniaki 70g, łopatka wieprzowa 25g , koncentrat pomidorowy, gluten , przyprawy)
II Kluski śląskie okraszane bułką tartą (mąka pszenna, mąka ziemniaczana gluten, jaja, sól 2g)
fasolka szparagowa zielona gotowana na parze
kompot z jabłek
Podwieczorek:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (płatki 10g, mleko 190 ml)
banan
Śniadanie:
Pieczywo pszenno -żytnie (gluten)
masło (mleko)
schab w ziołach
jajko gotowane na twardo (jaja 30g)
sałatka grecka z serem mozarella (sałata lodowa, ogórek zielony, pomidor, papryka, cebula, natka pietruszki, ser mozzarella 7g mleko , przyprawy)
herbata z cytryną
Drugie śniadanie:
brokuł gotowany al dante z dipem jogurtowym (mleko)
pestki słonecznika
Obiad:
I Zupa koperkowa z ziemniakami (bulion warzywno-drobiowy 130g/25g seler, ziemniaki 60g, koperek, gluten ,mleko)
II Gulasz wieprzowy duszony w sosie własnym z kaszą jęczmienną (cebula, majeranek, kasza jęczmienna 40 g gluten, łopatka wieprzowa 75 g, sól 2g, pieprz, gluten)
buraczki gotowane z cebulką
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
Ciasto drożdżowe z własnego wypieku (gluten, jaja, mleko)
jabłko
kawa inka na mleku (mleko)
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa (twaróg półtłusty mleko)
miód/powidła śliwkowe
ogórek zielony , papryka czerwona, kiełki
szklanka mleko (mleko)
Drugie śniadanie:
jabłko
Obiad:
I Zupa owocowa z makaronem (makaron 20 g gluten, jaja , wiśnia 60 g, truskawka 60g)
II Ziemniaki puree (mleko)
Nagetsy rybne (ryba 60g, gluten, jaja)
surówka Colesław / surówka z kapusty kiszonej
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy (mleko)
pomarańcza
Śniadanie:
Zupa mleczna z płatkami ryżowymi (płatki 10g, mleko 210ml)
Pieczywo pszenno-żytnie (gluten)
masło (mleko)
ser żółty (mleko)
szyneczka drobiowa
papryka żółta, roszponka
herbata z pokrzywy
Drugie śniadanie:
papryka czerwona , ananas, melon
Obiad:
I Zupa kapuśniak z ziemniakami (włoszczyzna 70g, seler, kapusta kiszona 70g, ziemniaki 50g, przyprawy)
II Naleśniki ze serem (gluten, jaja, serek waniliowy mleko, twaróg półtłusty mleko, cukier waniliowy )
pomarańcza
kompot z agrestu
Podwieczorek:
Bagietka z masełkiem (gluten, mleko)
ryba w sosie pomidorowym(ryba 15g, przyprawy)
ogórek kiszony, pomidorki koktajlowe
napój miętowy z miodem i cytryną
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten)
masło (mleko)
pasta twarogowa ze szczypiorkiem (twaróg półtłusty mleko)
szyneczka chuda wieprzowa
rukola, ogórek zielony, rzodkiewka
szklanka mleka (mleko)
Drugie śniadanie:
gruszka
Obiad:
I Rosół drobiowy z natką pietruszki (wywar z drobiu 16g, włoszczyzna 70g, seler, ziele ang., liście laurowe, sól 1g, por, makaron 15g gluten , jaja )
II Potrawka drobiowa z ryżem parabolicznym w sosie śmietanowo -cytrynowym (ryż 20 g, filet z piersi kurczaka 35g, mleko, gluten)
marchewka karotka gotowana na parze
kompot z wiśni
Podwieczorek:
Shake truskawkowy ( jogurt naturalny 100g mleko , truskawka
pałki kukurydziane
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (gluten)
masło (mleko)
sałatka jarzynowa (jaja, seler, gorczyca)
parówki cielęce
kakao (mleko)
Drugie śniadanie:
mandarynka
Obiad:
I Zupa gulaszowa z ziemniakami (włoszczyzna 70g, seler, papryka kolorowa 70g, ziemniaki 50g, łopatka wieprzowa 16g, koncentrat pomidorowy, gluten, przyprawy)
II Kluski śląskie okraszane bułką tartą (mąka pszenna , mąka ziemniaczana gluten, jaja sól 1g)
fasolka zielona szparagowa
kompot z jabłek
Podwieczorek:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (płatki 10 g, mleko 180ml )
banan
Śniadanie:
Pieczywo pszenno -żytnie (gluten)
masło (mleko)
schab w ziołach
jajko gotowana na twardo (jaja 15g)
sałatka grecka z serem mozzarella (sałata lodowa, ogórek zielony, pomidor, papryka , cebula, natka pietruszki, ser mozzarella 5g mleko, przyprawy)
herbata z cytryną
Drugie śniadanie:
Brokuł gotowany al dante z dipem jogurtowym (mleko)
pestki słonecznika
Obiad:
I Zupa koperkowa z ziemniakami (bulion warzywno -drobiowy 70g/16g seler, ziemniaki 60 g , koperek, gluten, mleko, przyprawy
II Gulasz wieprzowy duszony w sosie własnym z kaszą jęczmienną ( cebula, majeranek, kasza jęczmienna 20g gluten, łopatka wieprzowa 35g ,sól 1g, pieprz, gluten)
buraczki gotowane z cebulką
kompot z czerwonej porzeczki
Podwieczorek:
Ciasto drożdżowe z własnego wypieku (gluten, jaja, mleko)
jabłko
kawa inka na mleku (mleko)
Śniadanie:
Pieczywo pszenne (gluten )
masło ( mleko)
pasta twarogowa (twaróg półtłusty mleko)
miód/powidła śliwkowe
ogórek zielony, papryka czerwona, kiełki słonecznika
szklanka mleka (mleko)
Drugie śniadanie:
jabłko
Obiad:
I Zupa owocowa z makaronem (maskaron 15 g, gluten , jaja, wiśnia 50 g, truskawka 50 g )
II Ziemniaki puree (mleko)
Nagetsy rybne ( ryba 35 g, gluten, jaja ,)
surówka Colesław/surówka z kiszonej kapusty
kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy (mleko)
pomarańcza
Standardy ochrony małoletnich
Galeria
Zapisz dziecko do naszej placówki
Dane kontaktowe:
Adres siedziby
- ul. Prusa 35, 64-100 Leszno (obok liceum nr II)
Telefon kontaktowy
- +48 512 727 614
Adres e-mail
- sekretariat@kolorowy-swiat.pl